Potreban jednak tretman za sve

0

MILIĆI – Holandski ambasador u BiH Jurian Krak je prilikom današnjeg sastanka sa zvaničnicima opštine Milići najavio izmjene u načinu učešća Holandije u finansiranju Razvojnog programa UN za region Srebrenice, koji se ogleda u podršci zajedničkim projektima za opštine Srebrenica, Bratunac i Milići, prenio je načelnik opštine Milići Živojin Jurošević.

Jurošević je istakao da Holandija, kao jedan od najvećih donatora tog programa, namjerava 2015. godine da se povuče iz ovog programa, ali da će i nakon tog roka ostati politički prisutna na ovim prostorima.

„Tražio je da vidimo u naredne dvije godine koje su ciljne grupe prema kojima će se usmjeriti sredstva, i to ne samo holandske Vlade, već i sredstva drugih donatora. Rekli smo da moramo imati jednak tretman i za povratnike, raseljena lica, pa i domicilno stanovništvo, jer je siromaštvo zahvatilo sve slojeve“, rekao je Jurošević Srni.

Visoki holandski zvaničnik nije želio u Milićima dati izjavu novinarima, kratko objasnivši da je „u žurbi“ i da će izjavu dati u Srebrenici, koju posjećuje nakon Milića.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare