Potpuna obustava rada u ŠG „Jahorina“ Pale

0

Predsjednik Sindikata šumarstva, prerade drveta i papira Republike Srpske Vlado Pavlović rekao je Srni da su radnici Šumskog gazdinstva /ŠG/ „Jahorina“ sa Pala već tri dana u generalnom štrajku i da će potpuna obustava rada trajati sve dok im ne budu isplaćene plate.

Pavlović je objasnio da radnici tog gazdinstva potražuju zarade za oktobar, novembar i decembar prošle godine.

On je naveo da su radnici ŠG „Jahorina“ razgovarali sa generalnim direktorom „Šuma Republike Srpske“ nakon što su u krugu preduzeća održali jednočasovni štrajk upozorenja zbog neisplaćenih plata.

„On im te uslove, odnosno isplatu plata za septembar, oktobar, novembar i decembar nije ispunio. Dobili su samo septembarsku platu bez doprinosa i od toga nisu mogli da podignu ništa, jer su im krediti /koje imaju/ `pojeli` tu ratu“, naveo je Pavlović.

On je upozorio da u „Šumama Srpske“ vladaju velike tenzije zbog neisplaćenih plata u vitalnim gazdinstvima, poput ŠG „Sjemeć“ Rogatica. „Radnici tog gazdinstva će, najvjerovatnije, u ponedjeljak ili u utorak, 30. ili 31. januara početi štrajk“, rekao je Pavlović.

Pavlović je ranije ocijenio da je Nadzorni odbor „Šuma Srpske“ donošenjem novog Pravilnika o radu 30. decembra 2016. godine, koji predviđa smanjivanje plata svim radnicima za oko 150 KM, otvorio Pandorinu kutiju, odnosno da će krenuti štrajkovi u svim šumskim gazdinstvima.

„Sa sindikatom o tome nisu razgovarali. To su učinili prekidom socijalnog dijaloga i u tajnosti“, rekao je Pavlović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare