Potpredsjednik obećao pomoć u razvoju opštine

0

SOKOLAC – Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović razgovarao je danas na Sokocu sa načelnikom ove opštine Milovanom Bjelicom, te najavio da će se lično angažovati da bi pomogao realizaciju infrastrukturnih i drugih projekata značajnih za razvoj te lokalne zajednice.

Suljkanović je izrazio zadovoljstvo predstavljenim projektima i obećao da će u narednom periodu poslati investitore koji pokažu spremnost da ulažu u ovu opštinu, a s obzirom da poznaje veliki broj donatora pokušaće naći grant sredstva za razvoj opštine, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Srpske.

U saopštenju se navodi da su Suljkanović i Bjelica razgovarali o aktuelnoj situaciji u ovoj opštini, infrastrukturnim projektima, kao i kvalitetu života stanovnika ove lokalne zajednice.

Načelnik opštine Bjelica objasnio je da Sokolac ima ogromne potencijale za razvoj i da je prioritet stavljen na eksploataciju prirodnih resursa, poljoprivredu i turizam.

Bjelica je naglasio da opština Sokolac ima oformljen tim koji radi na projektima kako bi mogli povući određena bespovratna finansijska sredstva od stranih donatora, te izrazio želju da potpredsjednik Srpske Suljkanović, kao član Komisije Fonda za povratak BiH, pomogne određene projekte koji su aplicirani prema tom fondu.

Radi se o određenim infrastrukturnim projektima koji bi olakšali život stanovnika određenih mjesnih zajednica, dodaje se u saopštenju.

Nakon sastanka sa načelnikom opštine Sokolac, potpredsjednik Suljkanović i načelnik posjetili su povratničku Mjesnu zajednicu Mičivode, gdje su razgovarali sa porodicom Murtić.

U saopštenju se navodi da se deset, od ukupno 65 porodica koje su živjele u Mjesnoj zajednici Mičivode, vratilo i da je zadovoljno bezbjednosnom situacijom, zbog čega su i povratničke porodice i potpredsjednik Srpske Suljkanović izrazili zahvalnost nadležnima u opštini i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske /MUP/.

Iz kabineta potpredsjednika Srpske navode da su mještani zamolili potpredsjednika Srpske i načelnika opštine Sokolac da im pomognu oko izgradnje vodovoda i asfaltiranja puta u ovoj mjesnoj zajednici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare