Potpisano 18 ugovora vrijednih ukupno 1,5 miliona KM

4

Načelnik opštine Pale Boško Jugović potpisao je danas 18 ugovora sa šest izvođača radova za rekonstrukciju i izgradnju putne infrastrukture, kao i projekte uređenja na području ove lokalne zajednice, ukupne vrijednosti oko 1.500.000 KM.

Jugović je izjavio novinarima da je riječ o 11 ugovora iz ove i sedam iz prošle godine, a izvođači radova su sa područja Sarajevsko-romanijske regije i biće uvedeni u posao za desetak dana, dok su rokovi za završetak od 30 do 90 radnih dana, u zavisnosti od obima i složenosti posla pojedinih projekata.

On je rekao da je riječ o nastavku izgradnje puta prema pećini Orlovača koju će raditi preduzeće „Ilidža putevi“, a radovi će biti izvođeni i u Ulici dobrovoljnih davalaca krvi, biće asfaltiran dio puta na Kremenitim brdima, nastavljeno asfaltiranje Ulice Sime Matavulja, dio puta Dragulje, radiće se na vanjskom uređenju Mjesne zajednice Mokro, sanaciji fontane kod Sabornog hrama Svetog Arhangela Gavrila, a i put prema Bogovićima.

Jugović je naveo da je lokalna uprava nastojala da iz budžeta opštine obuhvati mnogo toga i po mjesnim zajednicama, te da je u planu za ovu godinu rekonstrukcija još ulica, dok bi u narednim danima trebalo da bude raspisan tender za hitnu sanaciju udarnih rupa puta prema Podvitezu, koji je u lošem stanju.

Direktor firme „Velike šume“ Pale Žana Borovčanin rekla je da ovo preduzeće očekuje uspješnu saradnju sa lokalnom zajednicom, te da će realizovati ugovore na zadovoljstvo građana u predviđenim rokovima i najboljem kvalitetu.

Predsjednik firme „Radis“ Istočno Sarajevo Duško Marković rekao je da su dobili posao za izvođenje radova na vanjskom uređenju oko objekta Mjesne zajednice Mokro i sanaciju fontane na Palama, te izrazio nadu da će završiti sve radove kvalitetno i u predviđenim rokovima.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
4 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Hahaha, priprema pred izbore! Gdje bješe Načelnik u proteklim godinama, kada se ništa nije radilo?

Hoće li neko ukazati putevima RS, da se magistralni put Pale – Podgrab raspada? Da je od raskrsnice u Palama do nekadašnjeg FAMOS-a kao u filmovima strave i užasa. Za šta plaćamo registracije?

Nakon 7 godina od izgradnje fontane na setalistu koja nikad nije pustena u funkciju, juce dosla dva momka sve rasformirali zgurali smece u coskove i uredno vratili poklopce. U Lukavici
ljudi napravili jezero, a na Palama nisu u stanju da puste izgradjenu fontanu u rad. O ulicama na Palama, nzm cemu je vlize hororu ili naucnoj fantastici nema citave ulice bez makar jedne,dvije udarne rupe.

Sve si apsolutno u pravu, ali mi sami Paljani, smo ovo rukovodstvo izabrali! Valjda je struktura stanovništva takva da im je ovakav brlog, u svim sferama, sasvim u redu?