Potpisani ugovori za proizvodne resurse do 5.000 KM

0
Potpisani ugovori za proizvodne resurse do 5.000 KM

ZVORNIK – U Zvorniku su danas predstavnici Organizacije „Vorld vižn“ i šest korisnika projekta „Integrisana socio-ekonomska podrška žrtvama mina u BiH“ iz ovog grada potpisali ugovore za dobijanje proizvodnih resursa u vrijednosti do 5.000 KM po korisniku.

Cilj projekta, koji realizuje „Vorld vižn“ BiH u saradnji sa Organizacijom amputiraca „UDAS“ Republike Srpske, jeste socio-ekonomska integracija i osnaživanje žrtava mina iz 11 minama ugroženim lokalnih zajednica u BiH, među kojima je i Zvornik.

U Zvorniku će pet korisnika dobiti motokultivatore, odnosno plastenike ili priključne poljoprivredne mašine, a jednom korisniku će biti opremljena bravarska radionica.

Predstavnik „Vorld vižna“ u BiH Amir Mujanović rekao je da 90 odsto sredstava za realizaciju projekta obezbjeđuje EU, a 10 odsto „Vorld vižn“ Austrija i partnerski gradovi i opštine.

„Riječ je o integrisanoj ekonomskoj podršci za šest korisnika. Za njih ćemo obezbijediti set podrške koji uključuje proizvodne resurse u iznosu do 5.000 KM bez PDV-a, a projekat uključuje i edukacije, savjetodavnu i stručnu podršku“, naveo je Mujanović.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović rekao je da će se lokalna zajednica i ubuduće uključivati u sve projekte koji doprinose dobrobiti građana.

Ivanović je istakao da Gradska uprava ima korektnu saradnju sa „Vorld vižnom“ i izrazio očekivanje da će i dalje biti tako.

Načelnik Službe za javne nabavke i međunarodnu saradnju grada Zvornika Miloš Tomić rekao je da je Gradska uprava, u saradnji sa „Vorld vižnom“ i Organizacijom „UDAS“ sprovela javni poziv na kome su izabrani korisnici koji su napisali najbolji poslovni plan.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predstavnici Centra za uklanjanje mina u BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments