Potpisani ugovori za izgradnju deset kuća

0

ZVORNIK – U Zvorniku su danas potpisani tripartitni ugovori za izgradnju deset stambenih jedinica po sistemu „ključ u ruke“ u okviru projekta „Opek“, koji provodi federalno Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.
Ugovore su potpisali ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Edin Ramić, gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i korisnici.

Savjetnik ministra raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Nisvet Mujanović rekao je da je vrijednost projekta oko 300.000 KM i dodao da se projekat finansira iz donatorskih sredstava.

„Nakon potpisivanja ugovora predstoji izbor najpovoljnijeg izvođača radova, a očekuje se da će izgradnja stambenih jedinica početi do kraja godine“, rekao je on.

Podsjetivši da je rok za završetak radova 90 dana, Mujanović je rekao da je dio korisnika izabran po javnom pozivu federalnog Ministarstva, dok je drugi dio predložio grad Zvornik.

Stevanović je zahvalio Ramiću i saradnicima u Vladi FBiH koja je odobrila sredstva za izgradnju deset stambenih jedinica, podsjetivši da je ovo ministarstvo i ranije izdvajalo značajna sredstva za područje Zvornika po raznim projektima.

„Trudimo se da, gdje god je to moguće, pomognemo da bi uslovi za život ljudi na ovim prostorima bili što bolji. Ovo je prilika da deset porodica dobije nove domove, a mi smo tu u ime Grada da budemo na raspolaganju za sve što bude trebalo“, rekao je Stevanović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare