Potpisani ugovori sa stipendistima

0

Na Palama su danas potpisani ugovori o stipendiranju sa 91 studentom, za šta je iz opštinskog budžeta izdvojena 91.000 KM.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je ponosan što je lokalna zajednica i ove godine podržala studente dodjelom 91 stipendije, od kojih su šest stipendija dodijelili i vukovcima – učenicima koji su srednjoškolsko obrazovanje završili najboljim uspjehom.

„Dodijelili smo i šest stipendija deficitarnim zanimanjima, onim zanimanjima koja su Pravilnikom određena kao deficitarna. Sam čin potpisivanja današnjih ugovora o stipendiranju je dokaz da opština Pale vodi računa, prije svega, o budućim akademskim građanima, našim studentima, a ovo je najbolji način da ih motivišemo“, istakao je Jugović.

On je naveo da dodjela stipendija ima prvenstveno moralni aspekt, gdje se trude da studenti osjete da je lokalna zajednica i cijela Republika Srpska uz njih.

Prema njegovim riječima, stipendije će biti isplaćivane 10 mjeseci po 100 KM.

Jugović je budućim akademskim građanim poželio uspjeh i sreću u daljem obrazovanju, uz želju da postanu uzorni građani opštine Pale, Sarajevsko-romanijske regije i Republike Srpske.

Student prve godine Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i nosilac Vukove diplome NJegoš Petrović zahvalio je načelniku Jugoviću i opštinskoj upravi koji su im omogućili da dobiju stipendije.

Petrović je rekao da će mu stipendija mnogo značiti jer njegov fakultet zahtijeva dosta odricanja.

Marija Koprivica, student četvrte godine Ekonomskog fakulteta na Palama, kaže da je stipendija sjajna prilika i da svima mnogo znači, barem kao podstrek u daljem školovanju.

Ona je zahvalila načelniku opštine i opštinskoj upravi koji su studentima omogućili ovu vrstu pomoći.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Žarko Čović rekao je da su danas potisani ugovori sa najboljim studentima jer ih žele podstaći da se razvijaju, bolje uče, stiču nova znanja te daju svoj doprinos kako na fakultetu tako i u društvu.

(www.palelive.com / Srna / Foto: RTVIS)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare