Potpisani ugovori sa stipendistima

0

Na Palama su danas potpisani ugovori o stipendiranju sa 106 studenata, za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 106.000 KM.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da su za razliku od prošle godine napravili pomak za dvadesetak stipendija kako bi pomogli svima.

Jugović je naveo da će stipendija biti isplaćivana 10 mjeseci po 100 KM, te da su dodijeljene u kategorije uspješni studenti, studenti koji studiraju u Srbiji i ostali.

„Stipendija, osim finansijske pomoći ima i moralnu satisfakciju gdje se vidi da društvo stoji iza njih i nije nimalo lako u ovo vrijeme biti student kada su mnogi izazovi pred njima“, rekao je Jugović.

On je dodao da će opština stati iza njihovog školovanja, a namjera je da budu dobri studenti i uzorni građani Republike Srpske, te je studentima poželio sreću i uspjeh u daljem školovanju.

Student druge godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milica Golijanin vjeruje da će stipendija opštine Pale značiti svakom studentu i da će se odraziti na dalji uspjeh i ostvarivanje još boljih rezultata.

Student na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu Marko Jugović rekao je da je peta godina studija sa prosjekom 9,31, te da je stipendija izuzetan podstrek, kao i obaveza da se nakon studija vrate na Pale da bi pomogli razvoj lokalne zajednice.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Žarko Čović izrazio je zadovoljstvo što je lokalna zajednica i ove godine izašla u susret i povećala broj potpisanih ugovora za stipendije.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare