Potpisani ugovori o sufinansiranju uređenja fasada

0
Potpisani ugovori o sufinansiranju uređenja fasada

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević potpisao je danas ugovore sa 12 predstavnika zajednica etažnih vlasnika o sufinansiranju uređenja fasada za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 110.000 KM.

„Novcem koji smo obezbijedili iz budžeta opštine i novcem od stanara uredićemo 12 zgrada. Cilj je uređenje užeg, a i šireg dijela grada. Želimo ljepši i bolji grad, a opština ulaže u skladu sa mogućnostima“, rekao je Đurević.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Aleksandar Đukanović naveo je da se na javni poziv prijavilo 18 zajednica etažnih vlasnika, te da je ugovor potpisalo 12, dok preostalih šest nije ispunilo uslove.

Direktor višegradske Turističke organizacije Olivera Todorović rekla je da će zahvaljujući ovoj aktivnosti koju realizuje opština grad biti uređeniji i primamljiviji turistima.

Predsjednik Zajednice etažnih vlasnika „Borovo“ koja ima 42 stanara Srpko Baranac rekao je da projekat uređenje fasade iznosi oko 35.000 KM, te da opština učestvuje sa 20.000 KM.

Predsjednik Zajednice etažnih vlasnika „Ivo Andrić 22“ koja broji pet stanara Željko Komlenović naveo je da su za projekat energetske efikasnosti zgrade dobili oko 3.500 KM, a da Zajednica učestvuje sa oko 4.500 KM.

Predsjednik Zajednice etažnih vlasnika „Glob troters“ koja ima 36 stanova Aleksandar Antić rekao je da su aplicirali za popravku krova, da učestvuju sa 30 odsto sredstava i da im pomoć mnogo znači jer stanovi prokišnjavaju svake godine.

Rok za izvođenje radova je šest mjeseci.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare