Potpisani ugovori o stipendiranju najuspješnijih studenata

0
Potpisani ugovori o stipendiranju najuspješnijih studenata

ISTOČNA ILIDŽA – Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović potpisao je sa 18 najuspješnijih studenata sa područja opštine ugovor o stipendiranju za akademsku 2017/18. godinu za šta je budžetom opštine planirano 30.000 KM.

Božović je rekao da će studenti koji su danas potpisali ugovor tokom akademske godine dobiti po 1.000 KM.

“Preostali novac biće podijeljen studentima iz socijalno ugroženih porodica, bez obzira na ostvareni prosjek u toku prethodnih godina studiranja, a uz uvažavanje činjenice da nisu stipendisti neke druge institucije”, rekao je Božović novinarima.

Studentima koji su potpisali ugovor načelnik je poželio da što prije završe fakultete, da nađu radna mjesta na teritoriji Istočne Ilidže i grada Istočno Sarajevo i tako doprinesu da Republika Srpska bude bolja za sve buduće generacije.

Božović je potvrdio da će ova opština nastaviti sa stipendiranjem najuspješnijih studenata.

Jedan od potpisnika ugovora o stipendiranju je student četvrte godine na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu Marko Andrić, koji već tri godine prima stipendiju od ove opštine.

On je, u ime ostalih potpisnika ugovora, zahvalio na podršci koju su dobili, ističući kako je svakom od njih svaka pomoć dobrodošla.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments