Potpisani ugovori o stipendiranju 117 studenata

0

ROGATICA – Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić potpisao je danas ugovore o dodjeli stipendija za 117 studenata, kojima će u narednih deset mjeseci biti isplaćivano po 140 KM mjesečno.

Jagodić je rekao novinarima da se na konkurs prijavilo 158 studenata iz ove lokalne zajednice, ali da je uslove za dodjelu stipendije ispunilo njih 117.

Današnje potpisivanje ugovora, kako je naveo Jagodić, lijep je povod da se okupe studenti i njihovi roditelji u prepunoj opštinskoj sali, kojima lokalna uprava želi na ovaj način pomoći da jednostavnije i lakše završe svoje planirano obrazovanje.

On je podsjetio da su prošle godine studenti mjesečno primali stipendije od 130 KM mjesečno, a ove godine je uvećana zbog inflacije.

„U opštinskom budžetu 2023. za ove namjene planirali smo 190.000 KM i neće biti problema u finansiranju“, istakao je Jagodić.

On je dodao da lokalna uprava nastoji da se mladi obrazovani kadrovi vrate u svoje mjesto i da odrade pripravnički staž da bi mogli dalje konkurisati na određene pozicije.

Milica Kokošar, student četvrte godine Medicinskog fakulteta u Foči, zahvalila je načelniku opštine Rogatica za ovaj vid podrške, te dodala da studentima ovo mjesečno primanje znači mnogo i to što je ove godine taj iznos povećan, može pokriti osnovne troškove studentskog doma.

Slično mišljenje uz zahvalnost za stipendije novinari su čuli nakon potpisivanja ugovora i od Marka Mirića, studenta prve godine na Ekonomskom fakultetu i Đorđa Frganja, studenta treće godine Mašinskog fakulteta pri Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare