Potpisani ugovori o stipendijama sa 168 studenata

0
Potpisani ugovori o stipendijama sa 168 studenata

FOČA – Načelnik opštine Foča Radisav Mašić potpisao je danas ugovore sa 168 fočanskih studenata kojima je odobrena opštinska stipendija, za šta će iz budžeta biti izdvojeno 150.000 KM.

Mašić je napomenuo da su stipendije dobili studenti sa najmanjim prosjekom ocjena 7,50, kao i djeca poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, djeca čiji roditelji se nalaze na spisku socijalnih kategorija i djeca nezaposlenih roditelja.

„Ovo je stimulans dobrim studentima da nastave da uče, a istovremeno i socijalna kategorija – pomoć roditeljima da školuju svoju djecu. Važno je samo da djeca dobro uče, da opravdaju povjerenje i da steknu uslove da i dogodine dobiju stipendiju“, rekao je Mašić.

On je dodao da će isplata stipendija početi za desetak dana.

Milan Mitrović student četvrte godine Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu kaže da novcem od stipendije može da pokrije troškove hrane i smještaja.

„Stipendiju je dobila i moja sestra Tamara, koja studira biologiju u Podgorici, tako da je ovo velika pomoć našim roditeljima u našem školovanju“, rekao je Mitrović.

Pojedinačni iznosi stipendije, u zavisnosti od godine studija, iznose od 80 do 100 maraka.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare