Potpisana povelja o povezivanju sa srpskim opštinama Kosova i Metohije

0

VIŠEGRAD – Predstavnici opštine Višegrad proteklog vikenda su posjetili Zubin Potok Na Kosovu, gdje su 22. marta potpisali Povelju o povezivanju srpskih opština Kosova i Metohije sa opštinama Republike Srpske.


U ime opštine Višegrad Povelju je potpisao zamjenik načelnika opštine Milan Nikolić. On je rekao da potpisivanje Povelje predstavlja početni korak u bratimljenju opština i gradova RS sa srpskim opštinama KiM. Nikolić je naglasiio da građani Višegrada i Republike Srpske njeguju posebna osjećanja prema Kosovu i Metohiji, za koje ih vezuju najstariji spomenici kulture i duhovnosti srpskog naroda.

Povelju o bratimljenju sa 25 srpskih opstina sa Kosova i Metohije potpisalo je ukupno 20 opština i gradova iz Republike Srpske .

U organizaciji Kancelarije za KiM Vlade Srbije, koja je bila domaćin ovog skupa, delagacija 20 gradova i opština obišla je srpske opštine, enklave i manastire.

Tokom boravka na Kosovu članovi delegacija 20 gradova i opština iz Republike Srpske obišli su manastir Gračanicu, Veliku Hoču sa 13 srednjovjekovnih manastira i crkava, Prizren, Visoke Dečane i Pećku Patrijaršiju.

(www.palelive.com / opstinavisegrad.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare