Potpisan ugovor o stipendiranju 25 studenata

0

ISTOČNA ILIDŽA – Opština Istočna Ilidža potpisala je danas ugovor o dodjeli stipendija sa 25 studenata sa područja ove opštine.
Vršilac dužnosti načelnika opštine Miljan Damjanović rekao je da je opština, vođena željom da i ove godine pomogne određenom broju studenata, iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 25.000 KM za stipendije.

„Provedena je konkursna procedura i danas su potpisani ugovori o stipendiranju 25 studenata. Ukupna stipendija iznosi 1.000 KM i isplaćivaće se u deset redovnih mjesečnih tranši“, naveo je Damjanović.

On je napomenuo da opština ima izdvojena novčana sredstva za omladinu kaja je aktivna u raznim oblastima, tako da su sredstva planirana za pripravnike, za provođenje omladinske politike, određene grantove za udruženja među kojima su i omladinska udruženja i Omladinski savjet i pomoć za omladinu i sport.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Ranka Bjeloglav rekla je da će 10 stipendija biti dodjeljeno za uspješne studente, a 15 za ostale.

„Kriterijumi za uspješne studente su bili uspjeh studenata, godina studija i da li su položeni svi ispiti, a ostali su studenti slabijeg socijalnog statusa, iz porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, porodica sa četvoro i više djece koja imaju dva i više studenta“, pojasnila je ona.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare