Potpisan ugovor o izgradnji trga Srbija

0
Potpisan ugovor o izgradnji Trga Srbija

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Načelnik Istočnog Novog Sarajeva LJubiša Ćosić i direktor preduzeća „Ilidža putevi“ Dobrivoje Bratić potpisali su danas ugovor o izgradnji trga Srbija u ovoj opštini, u vrijednosti od 1.938.000 KM.

Ćosić je izjavio da prijedlog da trg nosi naziv Srbija tek treba da se nađe pred odbornicima i dodao da će to, vjerovatno, biti jednoglasno prihvaćeno.

Prema njegovim riječima, izgradnja trga je izuzetno važan projekat za ovu lokalnu zajednicu i on će biti najreprezentativniji javni prostor, u potpunosti iskorišten.

„U toku je i tender za izbor izvođača radova za nastavak izgradnje sportske dvorane, čija je vrijednost četiri miliona KM, od čega Vlada Republike Srpske pomaže sa dva miliona KM. Juče smo raspisali i tender za završetak izgradnje gradskog pozorišta, čija je vrijednost dva miliona KM“, naveo je Ćosić.

On je dodao da je planirano i uređenje parkinga i saobraćajnice u ovom dijelu, tako da će kompletan prostor do kraja ove ili početkom sljedeće godine biti nova gradska cjelina.

Početak radova očekuje se već naredne sedmice, a predviđeno je da će izgradnja biti završena u narednih šest mjeseci.

Direktor „Ilidža puteva“ Dobrivoje Bratić izrazio je zadovoljstvo što je ovo preduzeće izabrano za izvođača radova, te obećao da će dati sve od sebe da projekat bude završen u predviđenom roku.

Predsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo Aleksandar Glavaš istakao je da će realizacija ovih kapitalnih projekata značiti mnogo za razvoj Istočnog Novog Sarajeva.

„Nadam se da će opštinska uprava u narednom periodu nastaviti da realizuje ovakve tenderske procedure i potpisuje ugovore, čime će biti nastavljen kontinuitet razvoja lokalne zajednice, što će poboljšati uslove života građana“, rekao je Glavaš.

Trg Srbija, za koji je Vlada Srbije obezbijedila milion evra pomoći, prostiraće se na površini od 9.000 metara kvadratnih popločanih prirodnim kamenom, od Ulice Vojvode Radomira Putnika do Spasovdanske. Na trgu će se nalaziti spomenik, dvije gradske česme, fontane i klupe.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments