Potpisan ugovor o izgradnji osnovne škole, načelnik nije pozvan! (forum tema)

0

Juče je na Palama Ministar prosvjete i kulture RS Anton Kasipović potpisao sa direktorom građevniskog preduzeća ’Građenje’ iz Pala Zoranom Popićem ugovor o izgradnji zgrade nove osnovne škole u Palama koje će se zvati ’Srbija’ jer će njenu izgradnju finansirati, osim Vlade RS, i Vlada Srbije. 

Za izgradnju Osnovne škole Srbija Vlada RS izdvojila je 3,5 miliona KM i prema riječima ministra Kasipovića, po završetku izgradnje, biće to najmodernija škola u RS i BiH za oko 1000 učenika, sa svim potrebnim sadržajima.

Paljani se svakako raduju izgradnji škole, ali zamislite da zaključenje ugovora prođe bez predstavnika lokalne zajednice koja je ustupila zemljište za izgradnju! Načelnik opštine Pale Slobodan Savić je juče javno protestovao u prilogu na RTRS, mislim da će i današnje novine propratiti ovaj događaj. Da li je sve ovo igra velikih stranki ili ne u predizbornoj kampanji, presudite sami. Otvorena je i forum tema.

Ministar je potom posjetio Ekonomski fakultet na Palama i obećao 5 miliona za izgradnju zgrade fakulteta. Poznato je da Ekonomski fakultet trenutno boravi u zgradi Pravnog fakulteta i da nema svoju zgradu.

palelive.com

 

 

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare