Potpisan ugovor o izgradnji obaloutvrdnog zida na rijeci Rzav

0
Potpisan ugovor o izgradnji obaloutvrdnog zida na rijeci Rzav

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević i direktor preduzeća „Romanijaputevi“ potpisali su danas ugovor o izgradnji obaloutvrdnog zida na rijeci Rzav, čija je vrijednost oko 521.000 KM.

„Ugovor se odnosi na izvođenje radova na regulaciji rijeke Rzav u zoni Sportske dvorane, što podrazumijeva izgradnju obaloutvrde, čija je dužina 300 metara“, istakao je Đurević.

On je dodao da projekat pod nazivom „Uspostavljanje sistema odbrane od poplava u prekograničnom području Srbije i BiH“ finansira Evropska unija u okviru programa IPA dva, a dio sredstava je obezbijedila i opština.

„Sa preduzećem ‘Romanijaputevi’ imamo veoma dobru saradnju. Prošle godine smo završili određeni dio projekata, a jedan od značajnijih je bio završetak saobraćajnice Sase-Višegradska banja. Ove godine nastavljamo sa radom na pristupnoj saobraćajnici u Andrićgradu i nadamo se brzom potpisivanju ugovora za pješačku dionicu uz put Andrićgrad“, kaže Đurević.

Direktor preduzeća „Romanijaputevi“ Mirko Pandurević rekao je da je ovo značajan projekat i da se odnosi na nastavak radova koje su izvodili u prethodnom periodu.

„Mi smo prisutni dugo kao izvođač u Višegradu, sa svojom radnom jedinicom, otprilike 70 ljudi, koji su na održavanju i zaštiti puteva i svih investicija koje se ovde pojave. Smatram da smo ozbiljan izvođač, da smo se sa dosadašnjim našim radom dokazali kao referentna kuća koja će, nadamo se, i ovaj posao uspješno završiti“, kaže Pandurević.

Rok završetka radova je kraj ovogodišnje građevinske sezone.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments