Potpisan ugovor o izgradnji gondole na Jahorini

0

Olimpijski centar „Jahorina“ i austrijska kompanija „Lajtner“ potpisali su u srijedu ugovor o izgradnji jahorinske gondole, projekat vrijedan 16.000.000 KM.

Ugovor su u Insbruku potpisali direktori Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić i kompanije „Lajtner“ Martin Lajtner.

Iz Olimpijskog centra „Jahorina“ saopšteno je da je javna nabavka za izgradnju gondole sprovedena u prethodom periodu, da će uskoro početi radovi, čiji je završetak planiran do 1. decembra.

Nakon izgradnje gondole, Jahorina će, kako se navodi, biti bogatija za još jednu zimsku, ali i ljetnu turističku atrakciju.

Žičara će biti opremljena modernim kabinama koje mogu da prime 10 ljudi, što daje mogućnost da svakog sata preveze više od 2.700 skijaša, bordera i ostalih ljubitelja planine.

„Izgradnjom ove gondole eliminisaćemo gužve skijaša u zimskoj turističkoj sezoni, rasteretićemo centralne staze na planini, a ovaj linija će raditi i u ektremnim uslovima kada su veliki vjetrovi i magla. Gondola će raditi kada druge instalacije ne mogu, što nam je bio jedan od osnovnih preduslova za izgradnju i vodilja kada smo ovu investicija planirali“, kaže LJevnaić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare