Potpisan ugovor o dodijeli granta vrijedan 60.000 KM

0

ZVORNIK – U Zvorniku je potpisan danas Ugovor o dodjeli granta između grada Zvornika i USAID-ovog Programa podrške marginalizovanim grupama u visini od 60.000 KM, od kojih po 30.000 KM daju grad Zvornik i USAID.
Ugovor su potpisali gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i direktor Instituta za razvoj mladih „Kult“ Jasmin Bešić, kao USAID-ov ugovarač.

Stevanović je rekao da je ovo prvi korak ka realizaciji velikog projekta koji će omogućiti da zvornička seoska domaćinstva zasade milion sadnica u narednih pet godina.

„Predložićemo kolegama iz USAID-a da 60.000 KM upotrijebimo na način da pronađemo 15 adekvatnih domaćinstava na području grada kojima će biti ponuđena sredstva za podizanje zasada maline, isključivo organskog porijekla“, rekao je Stevanović.

On je naglasio da će vlasnik zvorničke firme „Smrčak“ Miladin Mijatović, koji je potpisnik Ugovora, otkupiti sve te proizvode po tržišnoj cijeni kada plodovi budu zreli i ubrani.

Stevanović je rekao da će Odjeljenje za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti grada Zvornika nastaviti sa ovim aktivnostima, a grad Zvornik će obezbijediti i dodatna sredstva ukoliko bude interesovanja za ovu djelatnost, posebno marginalizovanih grupa.

„Resorno odjeljenje će do kraja godine završiti program podizanja zasada na našim prostorima, gdje ćemo praktično ponuditi svim zainteresovanim sadni materijal i sve drugo što je potrebno da ljudi rade i ostvaruju prihode“, rekao je Stevanović.

Direktor Instituta za razvoj mladih „KULT“ Jasmin Bešić, kao USAID-ov ugovarač, naveo je da je riječ o programu koji će pomoći žene koje su, na neki način, marginalizovane da pokrenu svoj biznis u narednih godinu dana.

„Grad Zvornik i USAID će zajedno utvrditi najvažnije prioritete da bi se pomoglo marginalizovanim grupama da razvijaju biznisa, a time i cjelokupni razvoj poljoprivrede“, rekao je Bešić.

On je pojasnio da se pod marginalizovanim grupama smatraju žene žrtve nasilja, žene koje imaju djecu sa invaliditetom, te žene do 30 godina starosti, dodavši da grad Zvornik može da uvrsti i druge adekvatne grupe.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare