Potpisan sporazum o ski-kartama između četiri centra

0

Direktori skijaških centara Jahorine, Ravne planine, Bjelašnice i Vlašića potpisali su sporazum o zajedničkoj ski-karti koju će skijaši moći da koriste 10 dana u sezoni u bilo kom od ovih centara, a čija je cijena 350 KM.

Sporazum su danas potpisali direktori skijaških centara „Jahorina“ Dejan LJevnaić, Ravna planina Veljko Golijanin, Bjelašnica Edis Baković i Vlašić Goran Šarić.

LJevnaić je rekao da skijaši od danas mogu da kupe desetodnevnu kartu po cijeni od 350 KM i da skijaju bilo kojih 10 dana u sezoni u bilo kom od ovih centara.

On je dodao da karta važi na više od 150 kilometara staza, te smatra da je to odličan paket sa kojim mogu istupiti i na međunarodno tržište. Karta se, naveo je, može kupiti na svim prodajnim mjestima četiri ski-centra.

LJevnaić je čestitao kolegama iz drugih ski-centara, jer se ponašaju kao ski-centri u čitavom svijetu, budući da konkurenciju pretvaraju u partnere, prave zajedničku ponudu i zajednički nastupaju.

On je napomenuo da planinski turizam na Jahorini ima najveći potencijal, gdje sada ima 150 centimetara utabanog snijega, a do sada se tu skijalo 79.000 skijaša.

Golijanin je rekao da je ski-centar „Ravna planina“ spremno dočekao skijaše sa novitetima od 13 kilometara staza i da imaju 80 centimetara utabanog snijega.

Direktor Ski centra „Bjelašnica -Igman“ Edis Baković istakao je da su danas postigli da gost kada dođe bilo gdje u BiH može skijati deset dana u bilo kojem od ova četiri skijališta bez problema.

Šarić je rekao da će sporazum od sljedeće godine proširiti, jer u BiH ima još 10 skijališta koja je potrebno obuhvatiti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare