Potpisan sporazum o zajedničkom djelovanju SNSD-a i SzDS

0

Opštinski odbori Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ i Saveza za demokratsku Srpsku /SzDS/ Pale potpisali su juče sporazum o zajedničkom djelovanju s ciljem stvaranja boljeg ambijenta za življenje i rad na području ove lokalne zajednice.


Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Boško Tomić rekao je novinarima da su se ove dvije partije obavezale da će u narednom periodu, sve do izbora 2018. godine, sve svoje političke, organizacione i kadrovske snage usmjeriti u pravcu stvaranja boljih uslova života i rada na Palama.

On je ocijenio da potpisivanje sporazuma sa SzDS predstavlja dodatno osvježenje, iako su predstavnici ove stranke uvijek bili uz SNSD i njihove koalicione partnere.

„Ovim se proširuje postojeća koalicija oko SNSD-a i daje nova energija našem načelniku Bošku Jugoviću“, rekao je Tomić.

On je dodao da koalicija okupljena oko SNSD-a na Palama nije dobila skupštinsku većinu u kojoj bi u punom kapacitetu mogli da funkcionišu.

„Svjedoci smo da dolazi do određenih promjena u lokalnom parlamentu, ali, nažalost, nemamo većinu. Očekujemo da će tih promjena biti i u narednom periodu, jer ljudi očigledno prepoznaju dobar rad načelnika opštine, kao i djelovanje SNSD-a i njegovih partnera“, istakao je Tomić.

Predsjednik Opštinskog odbora SzDS Pale Ivan Šarac rekao je da ovaj sporazum ima veliki značaj za dalji razvoj opštine Pale, te da ima posebnu snagu.

„Pozivamo i druge političke partije da se pridruže i da zajedno podržimo rad načelnika Pala koji će u narednom periodu sigurno mnogo toga učiniti za našu lokalnu zajednicu. Da smo imali skupštinsku većinu, rezultati na terenu bili bi primjetni već na početku manadat, ali kako vrijeme odmiče jasno je da se sve više ide u tom pravcu i da će njegov rad doći do izražaja“, istakao je Šarac.

On je podsjetio da je SzDS uvijek podržavao politiku SNSD-a i izrazio uvjerenje da će saradnje ove dvije partije ići u pravcu ujedninjenja, ali da se o tome, kako je naveo, odlučuje na višem nivou.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare