Potpisan sporazum o saradnji Sokoca i Hohenburga

0

Načelnik opštine Sokolac Dušan Kovačević potpisao je Sporazum o saradnji sa gradonačelnikom njemačkog grada Hohemburga Gerhardom Šerlom koji otvara mogućnost uspostavljanja ekonomskih veza dva grada.

Šerl je rekao danas novinarima da će se raditi na povezivanju privrednika iz ove dvije opštine, jer ima polaznih tačaka za privrednu saradnju i moguće investicije, posebno u drvnoj industriji.

Kovačević je istakao da sporazum otvara mogućnost za kulturnu, sportsku i druge vidove saradnje, te da očekuje da će doći do uspostavljanja veza sa potencijalnim investitorima.

„Saradnja će biti od koristi našim privrednicima, posebno u oblasti drvne industrije, da pronađu tržišta za plasman proizvoda“, rekao je Kovačević, navodeći da su gosti posjetili i Drvnu industriju “Nova Romanija“ gdje se proizvodi kvalitetna stolarija.

On je napomenuo da su delegacije dva grada razgovarale o organizaciji zakonodavne i izvršne vlasti u lokalnim zajednicama, kao i o radu komunalnih službi, stanju u oblasti infrastrukture i saobraćaja.

Delegacija iz Njemačke uručila je novčani pomoć Udruženju za pomoć licima sa posebnim potrebama “Podrška“ sa Sokoca, a posjetila je i Ustanovu za predškolsko vaspitanje i obrazovanje gdje je uručila poklone mališanima, kao i sokolački crkvu svetog proroka Ilije i Vojničko spomen-groblje „Mali zejtinlik“.

(RTV IS)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare