Potpisan sporazum o saradnji OC „Jahorina“ i skijališta „Sinaija“

0

Olimpijski centra „Jahorina“ i rumunski skijaški centar „Sinaija“ potpisali su danas sporazum kojim spajaju svoje skijaše, korisnike sezonskih skijaških karata.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić rekao je da se ovim sporazumom omogućava vlasnicima sezonskih ski karata ova dva skijališta vaučer koji im daje pravo na izdavanje karte za tri uzastopna dana besplatnog skijanja na suprotnom skijalištu, saopšteno je iz Olimpijskog centra.

On je napomenuo da je Olimpijki centar prije četiri mjeseca realizovao sa ambasadorom BiH u Rumuniji Slavišom Ćeranićem projekat promocije tekuće zimske sezone na Jahorini.

„Moram da istaknem da je pomenuta, i više nego uspešna promocija otvorila vrata saradnji čiji sporazum danas, na obostrano zadovoljstvo, potpisujemo. Bilježimo sve češću posjetu rumunskih skijaša na našoj planini, a projektom kao što je ovaj značajno ćemo taj broj povećati, naročito ukoliko uzmemo u obzir da skijalište `Sinaija` tokom godine posjeti okvirno 800.000 turista“, istakao je LJevnaić.

Prema njegovim riječima, vizija zvana „Jedan ski pas za sve eks JU ski centre“, koji se uspješno realizuje u zemljama bivše Jugoslavije, sada je poprimila dodatnu dimenziju.

„Idejom kao što je ova spajamo ne samo ski centre i ljude koji vole skijanje, nego i učimo jedni od drugih, implementirajući nove ideje i projekte koji će svim našim posetiocima pružiti magično zimovanje“, istakao je LJevnaić.

Gradonačelnik rumunskog grada Sinaije Vlad Oprea izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ovog sporazuma, te zahvalio Ćeraniću za priliku da se ostvari saradnja sa Olimpijskim centrom „Jahorina“.

„Po prvi put realizujemo projekat kao što je ovaj, koji je međunarodnog karaktera, a koji je istovremeno i sjajna prilika za posjetioce i skijaše da dođu iz Rumunije u BiH i obrnuto, na tri dana osličnog skijanja“, rekao je on.

Ćeranić rekao je da je ovo jedan od projekata koje je Ambasada počela sa Olimpijskim centrom, te podsjetio da je u novembru prošle godine bila sjajna prezentacija ovog centra na sajmu turizma u Bukureštu, gdje je iskazano veliko interesovanje za Jahorinu.

„Ovaj sporazum je sasvim logičan slijed aktivnosti koje su još u novembru započete. Mislim da će ovaj ugovor doprinijeti onome što treba da urade turističke agencije, da formiraju određene ponude i na taj način doprinesu povećanju broja turista i skijaša“, poručio je Ćeranić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare