Potpisan memorandum o razvoju turizma Sarajevsko-romanijske regije

0

Memorandum o saradnji u realizaciji projekta usmjerenog na razvoj i jačanje turizma na području Sarajevsko-romanijske regije potpisali su u Istočnom Sarajevu partneri na projektu „Indžoj Sarajevo-Romanija region“, predstavnici opština, nevladinih organizacija, mikro, malih i srednjih preduzeća.

Projekt je usmjeren na kreiranje novog turističkog proizvoda, njegovu internacionalizaciju na međunarodno tržište i jačanje mikro, malih i srednjih preduzeća iz oblasti turizma, s ciljem razvoja turizma Sarajevsko-romanijske regije, saopšteno je iz Gradske uprave.

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji uspostavljen je institucionalni mehanizam koji će omogućiti razvoj turizma na području Sarajevsko-romanijske regije.

Projekat provode Turistička organizacija Jahorina-grad Istočno Sarajevo, Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo i Privredna komora Republike Srpske u saradnji sa preduzećem „Stanišić“ Pale.

„Eu4Biznis“ projekat je vrijedan 16,1 milion evra. Zajednički ga finansiraju EU sa 15 miliona evra i NJemačka 1,1 milion evra.

Projekat u BiH sprovode NJemačka međunarodna organizacija za saradnju /GIZ/, Međunarodna organizacija rada /ILO/ i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare