Postoji mogućnost da Norveška pomogne u organizaciji EJOF-a

1
Postoji mogućnost da Norveška pomogne u organizaciji EJOF-a

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković razgovarao je sa ambasadorom Norveške u BiH Guri Rusten o saradnji i podršci koju bi ova zemlja mogla da pruži u organizaciji Evropskog omladinskog olimpijskog festivala /EJOF/ koji će biti održan 2019. godine.

„Skandinavske zemlje su zemlje nordijskih disciplina i zato smo akcenat stavili na lokaciju – Dvorišta, gdje bi trebalo da održimo takmičenje u biatlonu, kao jednoj od najatraktivnijih disciplina u okviru Olimpijade“, naveo je Vuković.

On je rekao da će se grad zvanično obratiti norveškoj Ambasadi u BiH, a preko nje i centrali u Oslu, te da vjeruje da će projekat biti odobren i da mogu očekivati pomoć Norveške.

Vuković je izjavio novinarima da je na sastanku bilo riječi i o eventualnoj saradnji univerziteta.

„Za grad Istočno Sarajevo Univerzitet je jedna od najvažnijih institucija i potencijal u razvoju grada, ali i Republike Srpske. Ponudili smo se za saradnju sa nekim od javnih univerziteta u Norveškoj i očekujemo da ćemo u narednom periodu ostavariti kontakte na dobrobit i jednih i drugih“, naveo je Vuković.

On je rekao da mu je bila posebna čast da gošći predstavi grad Istočno Sarajevo onakvim kakav on zaista jeste, dodajući da grad nije dovoljno predstavljen ni u domaćoj javnosti, a pogotovo u međunarodnoj.

„Imao sam zadovoljstvo da kažem da smo mi grad koji se ubrzano razvija, koji ima 65.000 stanovnika i da je postao ugodno mjesto za život. Amabasadorku Rusten sam izvijestio o tome šta su građani, ali i institucije grada stvorili u proteklom periodu“, istakao je Vuković.

Nakon sastanka sa Vukovićem u Administrativnom centru grada Istočno Sarajevo ambasador Norveške u BiH Guri Rusten nije željela da daje izjave za novinare.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ama od svakoga tražimo pomoć i hvalimo se uspjesima i razvojem Grada, ali nikako da pobjegnemo od ruralnih navika kada je u pitanju čišćenje i održavanje gradskih površina.

Pale, kao turistička destinacija, još nikad nisu uspjele KAKO TREBA da očiste četalište od snijega, nego se naprave dvije BOB staze, a od ostatka snijeg se naprave brda, koja dočekaju proljeće. O ostalim

Vjerovatno „nadležni“ navikli da u svojim selima naprave prtinu od kuće do ceste, pa tako se ponašaju i kada su gradske površine u pitanju