Postignut dogovor o formiranju jedinstvene gradske turističke organizacije

2

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić i načelnici svih šest opština iz sastava grada usaglasili su se danas o formiranju jedinstvene gradske turističke organizacije, koja će imati info-centre u svim opštinama.

Ćosić je rekao da će osnivači nove turističke organizacije biti Gradska uprava i opštine, te da će u narednih 15 dana svim lokalnim zajednicama biti dostavljeni potrebni dokumenti i akti, o kojima bi predstavnici opština trebalo i zvanično da se izjasne.

Na sastanku je dogovoreno da u narednom periodu budu definisana prava i obaveze opština u novoj turističkoj organizaciji, uz mogućnost određenog nivoa autonomnosti opštinskih info-centara i poštovanje potreba svih lokalnih zajednica.

Na današnjem sastanku razgovarano je i o pitanju regionalne deponije, kao i funkcionisanju opštinskih komunalnih preduzeća, saopšteno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Gradonačelnik i načelnici dogovorili su da što prije budu pokrenute aktivnosti u vezi sa mogućim formiranjem regionalne deponije, kojom bi zajednički upravljali i čiju bi lokaciju zajednički odredili predstavnici grada i opština.

Na sastanku je razgovarano i o ostalim aktuelnim temama i problemima sa kojima se suočavaju lokalne zajednice, te dogovoreno da se sastanci gradonačelnika sa načelnicima opština održavaju redovno i u narednom periodu.

(www.palelive.com / Srna / Grad Istočno Sarajevo)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

На Палама већ имамо двије за које немамо појма чему служе. Сад ћемо добити још једну за коју исто нећемо имати појма чему служи, али ће бити јагма за ухљебљење у истој, то је засигурно. Е благо нама…

Cuj za sta sluze, pa to su perjanice turizma, da nije njih ne bi nam nikad niko dosao 🙂 Hahaha, sluze za namlatu para