Postavljen kamen temeljac za proširenje i modernizaciju klupskih prostorija

0

Danas je u sali SO Pale predsjednik FK „Romanija“ Nenad Đapić predstavio idejno rješenje modernizacije Sportskog centra Vlajko Petrović, arhitekte Miljana Vujadinovića, a nakon toga se pristupilo polaganju kamena temeljca za proširenje i modernizaciju klubskih prostorija.

Idejni projekat je rezultat rada nove uprave kluba, koja ima želju da „Romaniji“ vrati zdrav duh i nizom projekata modernizuje SC Vlajko Petrović.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/postavljanje-kamen-temeljac-fk-romanija-27-08-2014/] width=[87] height=[87] title=[Postavljanje kamena temeljaca FK Romanija] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb87_] thumb_cache_dir=[thumbs87] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Danas su kamen temeljac za izgradnju novog dijela prostorija kluba položili načelnmik opštine Pale Miodrag Kovačević i direktor preduzeća Majnex Veljko Golijanin.

„Već neko vrijeme „Romanija“ ne može da napravi jasan iskorak i odredi pravac svog kretanja i mi mislimo da će se to promijeniti sa novom upravom na čelu sa Nenadom Đapićem. Opština Pale će posvetiti pažnju klubu u budućnosti i nadamo se većoj masovnosti kod mladih i unapređenje njihovog rada nam je jedan od osnovnih ciljeva. U narednom periodu ćemo pozvati i sve privrednike da se uključe u podršku klubu i mi ne sumnjamo da će ona izostati“, izjavio je načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević.

U aktivnostima predsjednika FK „Romanija“ vidjela se velika energija. Tako je bilo i danas na promociji projekta. Sportsko iskustvo koje je Đapić stekao kao igrač, ali i iskustvo koje je proizašlo iz aktivnosti na svim meridijanima koje ima u okviru „Danske škole fudbala“ će pokušati implementirati u klub.

„Nova uprava je napravila novu strategiju razvoja kluba i fudbala uopšte. Cilj je da se rad bazira na razvoju djece iz naše opštine, sa naglaskom na vaspitanje. Mi ne radimo ništa novo, samo slijedimo svjetske primjere. U narednim godinama želimo steći uslove dostojne opštine u kojoj živimo. Nadamo se da će i privredni sektor u Palama podržati naše mogućnosti. Mi ne tražimo mnogo, klub već posjeduje određene prostorije, teren i zemljište“, izjavio je Đapić.

Ideja nove uprave je da se SC Vlajko Petrović proširi i dobije nove sadržaje. Osim izgradnje atletske staze, postoji dovoljno prostora i za izgradnju vježbališta, trim staze i drugih sadržaja.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/projekat-fk-romanija-27-08-2014/] width=[87] height=[87] title=[Postavljanje kamena temeljaca FK Romanija] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb87_] thumb_cache_dir=[thumbs87] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Direktor firme „Majnex“ Veljko Golijanin se osvrnuo na dosadašnju podršku svoje firme sportu i fudbalskom klubu.

„Firma „Majnex“ je i do sada ulagala u klub i za vrijeme našeg generalnog sponzorstva napravili smo najveći uspjeh kluba u istoriji. Spremni smo ponovo pomoći i pozivam i druge firme i predzeća da se uključe u podršku klubu“, izjavio je Golijanin.

Podršku ovom projektu je dao i Simo Krunić, naš trener koji je proteklih sezona uspješno vodio Jagodinu, a danas vodi kineski Delian.

„Za razvoj mladih su potrebni dobri uslovi i infrastruktura. Nadam se da će „Romanija“ postati stabilan klub i da će sve više mladih dolaziti u što većem broju“, podržao je projekat Krunić.

Najstariji sportski kolektiv u Palama, nekada „Vihor“, danas „Romanija“ ove godine slavi 80 godina postojanja.

(www.palelive.com)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments