Postavljanje kamena temeljca za firmu „Zeohem“

0

ZVORNIK – Polaganjem kamena temeljca, u ponedjeljak, 6. marta, firma „Zeohem“ iz Švajcarske počeće sa svojom istoimenom firmom iz Zvornika izgradnju sopstvene fabrike u ovom gradu, saopšteno je danas iz zvorničkog „Zeohema“.
Švajcarska firma „Zeohem“ nedavno je kupila 5.400 metara kvadratnih industrijskog zemljišta za gradnju svoje fabrike u Zvorniku. Planirano je da radovi budu završeni do kraja 2017. godine, a novoizgrađena fabrika će proizvoditi molekularna sita u prahu, specijalne zeolite i silikatne hromatografske gelove.

Izvršni direktor „Zeohema“ Alojz Valdburg-Cail kaže da će ovaj proizvodni pogon za proizvodnju molekularnih sita u prahu /PURMOL/, specijalnih zeolita
/ZEOprep/, kao i silikatnih hromatografskih gelova /ZEOflair/ uveliko povećati kompetitivnost kompanije na globalnom nivou.

Nova fabrika „Zeohem“, koja je dio investicije vrijedne oko devet miliona švajcarskih franaka, trebalo bi da bude puštena u probni rad krajem 2017. godine, dok će zapošljavati oko 40 radnika.

Ovaj novi „evropski“ pogon „Zeohema“ nalazi se u neposrednoj blizini kompanije „Alumina“, koja je dugogodišnji partner „Zeohema“.

U kompaniji „Alumina“ izražavaju zadovoljstvo zbog dolaska „Zeohema“ u Zvornik.

„Mi smo zadovoljni što `Zeohem` nastavlja saradnju sa nama na ovaj način“, kaže predsjednik Upravnog odbora kompanije „Alumina“ Milorad Motika.

Motika dodaje da su ove kompanije postigle zavidnu zajedničku saradnju, kako u poslovnom, tako i u tehnološkom smislu i ovaj projekat će svakako potpomoći da se položaj i „Alumine“ učvrsti na svjetskom tržištu.

Izvođači radova na izgradnji nove fabrike „Zeohem“ su domaće firme iz okruženja.

Grupacija CPH je međunarodna aktivna raznolika idustrijska grupa sa sjedištem u Švajcarskoj i koja razvija, proizvodi i distribuira proizvode iz hemijske industrije, industrije papira i industrije farmaceutskih pakovanja.

Grupa CPH i njene kćerke odražavaju proizvodnju u sedam proizvodnih jedinica, koje se nalaze u Švajcarskoj, NJemačkoj, Kini i sada u Zvorniku.

Promet Grupacije u 2015. godini iznosio je 420 miliona švajcarskih franaka i akcije holding kompanije CHP /CPH Chemie + Papier Holding AG/ su ulistane na SIKS švajcarskoj berzi hartija od vrijednosti, navodi se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare