Poslovni rezultati bolji od očekivanih

0

MILIĆI – Poslovni rezultati u Kompaniji „Boksit“ u junu mnogo su bolji od očekivanih kada je riječ o obimu proizvodnje i usluga, kao i o finansijama, a takav trend, prema svim relevantnim pokazateljima, biće nastavljen do kraja godine, saopšteno je danas iz ove kompanije.

U sektoru rudarstvo u junu zabilježen je rast proizvodnje od pet odsto, a isti procenat povećanja proizvodnje zabilježen je na šestomjesečnom nivou, pri čemu je u potpunosti ispoštovan ugovoreni kvalitet rude.

U „Boksitu“ ističu da su ovakvi rezultati u najvažnijem proizvodnom sektoru ostvareni uprkos izraženim problemima koji su otežavali proizvodnju u zimskim mjesecima, lošem vremenu, poplavama i čestim odronima.

Kompanija je planirala da u ovoj godini proizvede i isporuči kupcu 370.000 tona rude boksita.

Najavljeno je da će kompanija od 15. jula do 15. avusta u Milićima organizovati kulturno-sportsku manifestaciju „Julsko-avgustovski dani“, čiji je planirani budžet 100.000 KM.

U okviru ove manifestacije biće održani turnir u malom fudbalu, tenisu, košarci, te takmičenje u plivanju.

U okviru kulturnih sadržaja biće odrganizovan Festival folklora i etno muzike, kao i međunarodna likovna kolonija „Boksit i boje“.

Kompanija „Boksit“ planira da 18. i 19. jula organizuje svečanost pod nazivom „Dani kompanije“, a tim povodom biće otvorena nova „Boksitova“ mljekara, te dodijeljeni ključevi stanarima zgrade u centru Milića, koju je izgradio „Boksitov“ sektor Gradnja i elektro-mašinska proizvodnja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare