Poslije rebalansa slijedi deficit u budžetu

0

ROGATICA – Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić upozorava da bi nakon rebalansa deficit u budžetu mogao da iznosi oko 800.000 KM i više.
On navodi za Srnu da ima određenih problema sa rebalansom budžeta opštine, a to ograničava sve druge planove – investicije i zaduživanje.

Jagodić navodi da se to treba „iščistiti“, da se vidi gdje je više sredstava izdvojeno za plate zaposlenih i za investicije, te da će određene obaveze biti prenesene za narednu godinu.

On najavljuje da će polovinom decembra biti donesen rebalans budžeta za ovu i nacrt budžeta opštine za sljedeću godinu, tako da bi, prema proceduri, sve bilo obavljeno do Nove godine.

U predstojećem periodu opštinska administracija radiće na reformi lokalne uprave, jer ima viška zaposlenih.

Postoje i problemi sa Osnovnom školom „Sveti Sava“, jer objekat prokišnjava, pri čemu voda dolazi u kontakt sa elektroinstalacijama, pa je to nešto što mora biti brzo riješeno u saradnji sa resornim ministarstvom.

Zdravstvena zaštita na području rogatičke opštine nije kvalitetno zastupljena, naročito u ruralnim dijelovima – Žepa, Borike i drugim mjestima.

Jagodić napominje da su važni projekti izgradnja brzog puta od Istočnog Sarajeva do Rogatice i dalje, do granice sa Srbijom, koji bi bio izgrađen uz postojeći magistralni put, kao i izgradnja obilaznice oko centra opštine.

Na proljeće sljedeće godine biće nastavljena realizacija treće komponente projekta vodovod i kanalizacija na rekonstrukciji gradske vodovodne mreže.

Problemi sa realizacijom ovoga projekta su finansijski, jer je njegova vrijednost oko šest miliona KM, a, osim opštine i Evropske investicione banke, za finansiranje projekta biće zatražena pomoć od Vlade Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare