Posjetioci i skijaši i dalje pristižu na planinu

1

Najuspješnija skijaška sezona na Jahorini traje već 100 dana, a veliki broj posjetilaca i skijaša tek pristiže na planinu, gdje će od 15. do 18. marta biti održan prvi zimski „Egzit“ festival, koji će ugostiti neke od najvećih imena svjetske elektronske muzičke scene, saopšteno je iz Olimpijskog centra „Jahorina“.

Iz Olimpijskog centra podsjećaju da je u toku ove sezone na Jahorini uživao rekordan broj od oko 175.000 skijaša, da su prihodi samo od prodaje karata dostigli više od 4.900.000 KM i premašili prihode od cijele prošle sezone za 75 odsto.

„Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je u posljednjih osam godina prvi put iskazan pozitivan poslovni rezultat u iznosu od 544.798 KM, ali i da su za prvu sedmicu marta prihodi od prodaje karata viši za oko 270 odsto u odnosu na prošlu godinu“, dodaje se u saopštenju.

Direktor Olimpijski centar „Jahorina“ Dejan LJevnaić naveo je da su već nadmašeni prihodi iz cijelog prošlog marta za 65 odsto, dok su za hotel „Bistrica“ prihodi za prvu sedmicu marta viši za 250 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

On je dodao da su osim impresivnog poslovnog rezultata u ovom preduzeću, postignute i uštede u različitim segmentima poslovanja u iznosu višem od 15 miliona KM.

Proteklog vikenda olimpijska planina je u sklopu „Trke poznatih ljubitelja Jahorine“ ugostila neke od najvećih legendi iz svijeta skijanja, poput Alberta Tombe, Bojana Križaja i Jureta Košira.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Po svemu sudeći dug Jahorine bi trebalo da bude kompletno servisiran za dvije godine.
Ako je tako onda ne samo kapa dole, nego vam ne treba dati da idete bilo gdje.
Ali malo zabrinjava činjenica da je nedavno objavljen podatak, možda prije mjesec dana da je ostavrena 100 000-ta vožnja žičarom, a sada stoji 175 000 skijaša, malo nelogično ali ok, ako je ovo drugo sve ok 😉