Posjete pacijentima i dalje zabranjene iz predostrožnosti

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Bolnici Istočno Sarajevo i dalje su zabranjene posjete pacijentima zbog povećanog broja oboljelih od akutnih virusnih infekcija i epidemije gripa, potvrdio je Srni portparol Bolnice Dalibor Bošković.
Bošković je rekao da je ova mjera uvedena iz predostrožnosti da bi se smanjio rizik od komplikacija osnovne bolesti kod hospitalizovanih bolesnika.

„Ova mjera je uvedena zbog pacijenata kod kojih su izražene komplikacije respiratornog sistema. To su u većini slučajeva hronični bolesnici, stariji ljudi koji su bolesni od ranije, tako da bi ovaj grip doveo do komplikacija u njihovom liječenju“, objasnio je Bošković.

Posjete će biti zabranjene dok se ne smanji broj oboljelih od gripa, a građani će biti obaviješteni o tome kada će biti dozvoljene.

Bošković je potvrdio da je u proteklom, veoma hladnom periodu, na Ortopedskom odjeljenju evidentiran povećan broj pacijenata koji su se javili zbog preloma.

„Najčešći su prelomi podlaktice i potkoljenice. Ovi, kao i ostali pacijenti u bolnici, adekvatno su zbrinuti“, naglasio je Bošković.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare