Posjeta Smilji Čečar, supruzi i majci poginulih boraca Srpske

0

Predstavnici opštinske Boračke organizacije Pale danas su, povodom obilježavanja Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, posjetili Smilju Čečar, suprugu i majku poginulih boraca.
Smilja je rekla da dani nakon gubitka najmilijih teško prolaze, te zahvalila predstavnicima Boračke organizacije Pale što su je posjetili i što je nisu zaboravili.

„Puno mi znači ova posjeta“, kaže novinarima Smilja, koja je zbog zdravstvenih problema vezana za invalidska kolica i zavisi od tuđe pomoći.

Smilja i njena porodica su do rata živjeli u Sarajevu, a u tri dana 1992. godine izgubila je sina Marka, koji je u 22. godini poginuo u Kasidolskoj rijeci, na sarajevskom ratištu, a potom i supruga Miladina, koji je imao 46 godina.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Pala Mihajlo Parađina podsjetio je da ova organizacija svake godine prigodno obilježava Dan boraca.

„Uz parastos, polaganje vijenaca na centralno obilježje poginulim borcima, te svečanu akademiju, u obilježavanje Dana boraca uključeni su i učenici osnovnih škola koji pišu radove o odbrambeno-otadžbinskom ratu“, naveo je Parađina, ističući da je cilj da mladi naraštaji ne zaborave vrijednosti stvaranja Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, predstavnici Boračke organizacije Pala svake godine u okviru obilježavanja Dana boraca obiđu jedan broj pripadnika boračkih kategorija.

„Ove godine obišli smo ratnog vojnog invalida četvrte kategorije koji je imao nesreću i prevrnuo se traktorom, pri čemu je teško povrijeđen, jednog zdravstveno ugroženog demobilisanog borca, te danas ovu porodicu poginulih boraca“, rekao je Parađina.

Kada je riječ o statusu porodica poginulih boraca, Parađina je istakao da je na Palama završen program stambenog zbrinjavanja prioritetnih kategorija, odnosno porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

On je dodao da je sada namjera donošenje uredbe da bi još nekim osobama iz ovih kategorija bilo riješeno stambeno pitanje, budući da se na Pale doseljavaju ljudi iz drugih sredina, a pripadaju ovim kategorijama.

Parađina je napomenuo da cijelo društvo treba da se bavi pitanjem zapošljavanja djece poginulih boraca i boraca.

„Na sceni su partokratija i nepotizam koje boračka organizacija osuđuje i nadamo se da će konačno vlast pokazati više odgovornosti i osjećaja za ove kategorije“, poručio je Parađina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare