Posjeta porodicama poginulih boraca

0

Predstavnici Boračke organizacije opštine Pale, povodom krsne slave – Mitrovdana, posjetili su danas šest porodica poginulih boraca koje su smještene u Domu za starija lica „Natura“ i uručili im prigodne poklone.

Predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina izjavio je novinarima da svake godine povodom krsne slave i Dana boraca posjećuju jedan broj porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

On smatra da je pozitivno to što društvene zajednice posjeduju ovakve ustanove u kojima ljudi mogu biti smješteni jer im se najmiliji nalaze daleko, a neki nisu u mogućnosti da brinu o bližnjima.

„Ovo je prilika da se sjetimo svih boraca koji su najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske i odbranu srpskog naroda. Iskoristili smo priliku da porazgovaramo sa članovima porodica poginulih boraca i vidimo u kakvom su zdravstvenom stanju i kakva im se njega i pažnja pruža“, naveo je Parađina.

On je pojasnio da osoblje Doma za starija lica „Natura“ brine o svim svojim korisnicima.

Direktor Doma Predrag Marković zahvalio je predstavnicima Boračke organizacije Pale za posjetu i skromne poklone koji mnogo znače porodicama poginulih boraca i tom prilikom im čestitao Mitrovdan.

U Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama sutra u 10.30 časova biće služen parastos borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu, a u 11.15 časova položeni vijenci na centralni spomenik.

Lomljenje slavskog kolača i slavski ručak planirani su za 12.00 časova u salonu „Sara“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare