Posjeta ministra Petra Đokića NVO “Novi biznis”

0

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić sa pomoćnikom Duškom Milunovićem i generalom Milanom Torbicom su 07. avgusta 2012. godine posjetili NVO „Novi biznis“ agenciju za razvoj i zapošljavanje Pale.

Tom prilikom Petar Marinković direktor NVO „Novi biznis“ ih je upoznao o radu i planovima udruženja.

Gosti su se veoma pohvalno izrazili o onome što udruženje radi i o već postignutim rezultatima. Poseban interes gosti su pokazali prema projektima organske proizvodnje i solarne energije. Ministar Đokić svestrano podržava projekte koji omogućavaju zapošljavanje, kao i druga tehničko-tehnološka unapređenja kod utroška energije. Bili su iznenađeni da je NVO „Novi biznis“ za kratko vrijeme obezbijedio uslove za rad, kako prostor tako i sredstava, i da je već urađeno 70 biznis planova za poljoprivredu i zanatstvo, i 8 projekata iz oblasti Solarne energije.

Ministar Đokić je obećao podršku u radu Udruženja i da će pokušati riješiti i odobriti prijem 16 pripravnika – volontera u Udruženje, kako bi se omogućilo odrađivanje pripravničkog staža svršenim studentima koji nisu imali priliku da to učine kroz programe Vlade Republike Srpske i Zavoda za zapošljavanje, i time da se kadrovski ojača NVO „Novi biznis“.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments