Posjeta djece sa posebnim potrebama iz Bara

0

Udruženje za pomoć djeci sa posebnim potrebama „Sunce“ na Palama narednih sedam dana biće domaćin za 23 člana nevladine organizacije „Humanitarna familija“ iz Bara. Predsjednik Udruženja „Sunce“ Milenko Vujinović rekao je Srni da je ovo uzajamna posjeta, jer je „Humanitarna familija“ iz Velikog Pijeska, između Ulcinja i Bara, u julu i septembru omogućila boravak na moru za djecu i pratioca iz Udruženja „Sunce“, u trajanju 11 dana.


„Na ovim ljetovanjima naša djeca su doživjela nezaboravna iskustva, puna topline i gostoljubivosti“, istakao je Vujinović. On je dodao da su tokom boravka na moru već ostvarili komunikaciju sa sličnim organizacijama iz Makedonije, Srbije i Crne Gore, s ciljem zajedničkih projekata i proširivanja saradnje.

Prema njegovim riječima, u okviru projekta pod nazivom „Veliki Pijesak na Palama“, podržanog od Ministarstva porodice, omladine i sporta Republici Srpskoj, biće unaprijeđena saradnja sa sličnim organizacijama iz Crne Gore, radi boljeg socijalnog uključenja i unapređenja psiho-motoričkih sposobnosti omladine Udruženja „Sunce“.

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić rekao je da lokalna zajednica podržava i pomaže Udruženje „Sunce“ i sve njihove aktivnosti.

Savić je istakao da je saradnja ovih humanitarnih organizacija veoma dobra, te da podržava ideju bratimljenja ovih udruženja, kao i Pala i Bara, u interesu uzajamne pomoći, a na dobrobit djece i omladine sa posebnim potrebama.

Predsjednik „Humanitarne familije“ Alen Efović rekao je da oni već šest godina organizuju dolazak na more djece sa smetnjama u razvoju iz Crne Gore, BiH, Srbije i Makedonije. „Više od 1.000 djece je prošlo kroz naše kuće sa lijepim utiscima“, rekao je Efović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare