Posao za 90 radnika

0

ZVORNIK – U opštini Zvornik posao će u narednom periodu dobiti 90 radnika, zahvaljujući realizaciji tri projekta Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, rekao je šef zvorničkog Biroa za zapošljavanje Goran Petrović.

„Riječ je o projektima podrške zapošljavanju i samozapošljavanju djece poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i nezaposlenih demobilisanih boraca `Zajedno do posla`, podrške mrežama socijalne sigurnosti i zapošljavanju i podrške zapošljavanju u privredi“, kaže Petrović.

Za 29 poslodavaca i 16 preduzetnika danas su uručene odluke o dodjeli sredstava za zapošljavanje i samozapošljavanje, koja izdvaja Zavod za zapošljavanje Republike Srpske.

Petrović navodi da Zavod za zapošljavanje sprovodi i program „Javni radovi“, zahvaljujući kojem će jedan dio lica biti zaposlen na određeno vrijeme.

Za realizaciju ovog projekta Zavod će izdvojiti 28.000 KM, a opština Zvornik 12.000 KM.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović rekao je da lokalna uprava svake godine izdvaja između 90.000 i 100.000 KM za subvencionisanje novog zapošljavanja.

„Dio tih sredstava ove godine smo potrošili za finansiranje zapošljavanja osam pripravnika iz reda porodica pognulih boraca, a šest u Administrativnu službu, dok smo 14 pripravnika zaposlili kroz sufinansiranje sa Zavodom za zapošljavanje“, istakao je Stevanović.

Na evidenciji zvorničkog Biroa za zapošljavanje ima oko 5.000 lica koja aktivno traže posao i oko tri hiiljade lica koja su na evidenciji radi ostvarivanja nekih drugih prava.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare