Porodice traže odgovor zašto su uhapšeni Marinko i Zoran Bjelica

0

ISTOČNO SARAJEVO – Članovi porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo okupili su se danas ispred sjedišta Sipe, izražavajući nezadovoljstvo zbog nepostojanja informacija zašto je Sipa danas uhapsila stoodstotnog invalida Marinka Bjelicu i njegovog sina Zorana u Trnovu.

Predsjednik Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo Mirko Vranić rekao je novinarima da Republička organizacija porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila traži hitnu vanrednu sjednicu Vlade Republike Srpske na kojoj će biti zauzet stav o diskrimanaciji srpskog naroda.

“Ovo nisu sjekači, ovo su kosači, oni redom kose srpski narod. Ovo je nepodnošljivo šta se radi nad srpskim narodom. Koliko zločina nad Srbima je bilo u Trnovu, a niko nije odgovarao. Marinko je stoodstotni invalid, naš sapatnik koji je u ratu izgubio dva sina i kćerku. Da ga tako hapse, to je nedopustivo u 21. vijeku, postojale su i druge metode”, rekao je Vranić.

Organizacija porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila pozvala je građane i članove da se sutra okupe u 9.00 časova ispred zgrade Tužilaštva BiH, gdje se vrši ispitivanje Marinka i Zorana Bjelice, kako bi zatražili informacije od Tužilaštva BiH koji su razlozi hapšenja.

Supruga Marinka Bjelice, Mira Bjelica rekla je da je Marinko oko 7.00 časova uhapšen u svojoj kući.

“On ni dva sata ne može bez kućne njege, nije bilo nikakvog razumijevanja za to, ni tablete ne zna sam popiti, a ima mnogo zdravstvenih problema”, rekla je ona.

Predsjednik Opštinske organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Trnovo Joka Prorok rekla je da građani koji se budu okupili sutra pred Tužilaštvom BiH neće otići sa te lokacije dok Marinko Bjelica i njegov sin Zoran ne budu pušteni.

“Niko ne zna zašto su uhapšeni i šta je to bilo. Zato smo se i okupili. Sramota je da Republika Srpska počiva na grobnicama i grobovima, a nemoćne i bolesnike sada hvataju”, rekla je Prorok.

Rođak Marinka Bjelice, Vlado Bjelica, rekao je da Marinko ne može ni da hoda sam.

“Koga god uhvatiše, toga su i zatvorili, a samo Srbe hapse. Vlada i organi Republike Srpske trebaju da reaguju na ovo što se dešava“, rekao je Vlado Bjelica.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su rano jutros na području opštine Trnovo Marinka Bjelicu i njegovog sina Zorana koji su osumnjičeni za učešće u ratnim zločinima počinjenim tokom 1992. godine na području opštine Kalinovik.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments