Porast broja krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda

0

FOČA – Na području Policijske uprave Foča u julu je zabilježen porast broja krivičnih djela za 17 odsto u odnosu na isti mjesec lani, kao i prekrašaja iz oblasti javnog reda i mira za 21 odsto i saobraćajnih nezgoda za 18 odsto.

Načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović rekao je da su od 27 krivičnih djela, iz oblasti opšteg kriminaliteta 24 i jedno iz oblasti privrednog kriminaliteta, dok su dva djela iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

On je dodao da su najbrojnije krađe, od kojih je teška krađa izvršena u dvije fočanske prodavnice „Orfej“ iz kojih su ukradene cigarete i novac u vrijednosti oko 22.000 KM.

„Trenutno je nepoznat izvršilac, a policijski službenici intenzivno rade na rasvjetljavanju ovog događaja. Drugo krivično djelo koje bih istakao je sprečavanje policijskih službenika u vršenju dužnosti, prilikom obezbjeđenja `OK festa` kada su četiri lica napala patrolu policije i tom prilikom dvojici službenika nanijeli lakše tjelesne povrede i opštetili službeno vozilo“, rekao je Kostović.

Načelnik Odjeljenja policije Vojislav Krunić rekao je da je u julu evidentirano 40 prekrašaja iz oblasti javnog reda i mira, što je za sedam prekršaja više u odnosu na isti mjesec prethodne godine, a kao osnovni razlog naveo je povećanje broja javnih skupova.

On je napomenuo da je u julu za 85 odsto veći broj javnih skupova u odnosu na prošlu godinu, te da su upravo na tim skupovima najčešće počinjeni prekršaji i to najviše iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Na putevima u Foči u julu je evidentirano 39 saobraćajnih nezgoda i to jedna sa smrtno stradalim licem, dvije sa teško i osam sa lakše povrijeđenim licima, te 28 sa materijalnom štetom.

„Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je neprilagođena brzina, a ono što je pohvalno da je registrovana samo jedna nezgoda gdje je vozač bio pod uticajem alkohola. Možemo reći da je to rezultat i planske aktivnosti policijskih službenika na suzbijanju negativnih pojava“, rekao je Krunić.

On je dodao da su u julu iz saobraćaja isključena 62 vozača, od čega 46 zbog vožnje pod uticajem alkohola.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare