Popunjeni svi termini za besplatne preglede dojki

0

ISTOČNO SARAJEVO – Popunjeni su svi termini za besplatne preglede dojki u Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu, koje će od 26. do 30. oktobra obavljati specijalista opšte hirurgije Milorad Šupić povodom Mjeseca podizanja svijesti o borbi protiv raka dojke.

Iz Bolnice „Srbija“ saopšteno je da su termini popunjeni u rekordnom roku, za samo tri dana, te da je za svaku pohvalu to što žene shvataju neophodnost i važnost preventivnog pregleda.

Iz ove zdravstvene ustanove podsjećaju sugrađanke da i dalje uz uputnicu porodičnog ljekara mogu obavljati preventivne preglede dojki kod doktora Šupića, koji u hirurškoj ambulanti Poliklinike ordinira ponedjeljkom i srijedom.

Za ove preglede plaća se participacija, osim ukoliko nije riječ o grupama koje su oslobođene plaćanja, kao što su žene starije od 65 godina. Informacije o tome ko ne plaća participaciju može dati i ljekar porodične medicine.

Preventivni pregledi dojki biće vršeni u Poliklinici Bolnice „Srbija“ od 11.00 do 15.00 časova.

Besplatni pregledi dojki organizuju se s ciljem prevencije i ranog dijagnostikovanja ove maligne bolesti. Rak dojke je najčešći maligni tumor i jedan od vodećih uzroka prijevremene smrti kod žena u svijetu.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, svake godine od karcinoma dojke oboli 2,1 milion žena.

Cilj kampanje je ohrabriti žene da redovno idu na preventivne preglede kako bi se eventualna bolest otkrila na vrijeme i samim tim povećao stepen izlječenja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare