Popraviti materijalni status boračke populacije

0

Boračka organizacija opštine Pale donijela je zaključke koji se odnose na popravljanje materijalnog statusa boračke populacije, s ciljem povećanja ličnih i porodičnih invalidnina, te izmjene Uredbe o boračkom dodatku gdje je neophodno ovaj dodatak modelirati na univerzalnom principu mjesečnog primanja za sve borce, ne primjenjujući cenzus godina.

Na jučerašnjoj sjednici donesen je i zaključak o potrebi da Vlada Republike Srpske donese mjere prema lokalnim zajednicama i javnom sektoru da se konačno zaposle preostala djeca poginulih boraca.

Skupština Boračke organizacije opštine Pale dala je punu i jednoglasnu podršku organima i rukovodstvu Boračke organizacije opštine u njenom djelovanju, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjednik ove skupštine Mihajlo Parađina.

U okviru vanredne sjednice razmatrana je problematika koja opterećuje Boračku organizaciju opštine Pale punih šest mjeseci, a eksponirana je od neformalne grupe, personifikovane u Inicijativnom odboru.

Skupština Boračke organizacije opštine Pale osudila je, kako navode, kampanju protkanu tendencioznim neistinama koja se vodi protiv organa i rukovodstva Boračke organizacije opštine Pale.

Skupština je posebno osudila zloupotebu logotipa i organa Boračke organizacije opštine Pale i nelegitimne aktivnosti Inicijativnog odbora u sprovođenju samoinicijativnih izbornih aktivnosti, koje nisu u skladu statutarnih i drugih normativa Boračke organizacije Srpske i Boračke organizacije opštine Pale.

U saopštenju se navodi da Boračka organizacija opštine Pale ne organizuje Sabor boraca 29. avgusta na Palama.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare