Popović: Zadovoljavajuće stanje bezbjednosti

0

Na području u nadležnosti Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo u prva tri mjeseca ove godine registrovano je 218 krivičnih djela, što je za 17,84 odsto više nego u prvom kvartalu prošle godine, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije Nebojša Popović, koji je stanje bezbjednosti na ovom području ocijenio kao zadovoljavajuće.

„Rasvijetljenost ovih krivičnih djela je 71,82, dok je koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom počiniocu 47,42“, rekao je Popović na konferenciji za novinare.

On je naveo da je nadležnim tužilaštvima podneseno 189 izvještaja protiv 164 lica, od kojih je 55 povratnika u vršenju krivičnog djela i dva maloljetnika.

Prema njegovim riječima, najviše je registrovano krivičnih djela opšteg kriminaliteta – 176, što je za 11,39 odsto više nego u uporednom periodu, dva u vezi sa opojnim drogama, 25 krivičnih djela privrednog kriminaliteta, 11 protiv bezbjednosti saobraćaja i četiri krivična djela kažnjiva po Krivičnom zakonu BiH.

Popović je rekao da se u ovom periodu dogodilo i jedno ubistvo, što je isto kao i za tri mjeseca prošle godine.

On je napomenuo da je evidentirano 25 krivičnih djela privrednog kriminaliteta, što je za 78,5 odsto više u odnosu na uporedni period.

„Podneseno je 14 izvještaja protiv 20 lica, a pričinjena materijalna šteta je 493.545 KM, dok je stečena protivpravna imovinska korist 351.383 KM“, rekao je Popović.

On je naveo da je pronađeno i 16 putničkih vozila koja su ukradena na području Kantona Sarajevo.

Popović je naglasio da je u ovom periodu evidentirano osam samoubistava, od kojih je pet izvršeno vješanjem, a izvršioci su muškarci.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare