Popović: Redovno nastaviti pružanje zdravstvenih usluga

0
Opšta bolnica Zvornik

ZVORNIK – Novi vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice Zvornik Ivan Popović rekao je da će jedan od njegovih prioritetnih zadataka biti da ova zdravstvena ustanova nesmetano nastavi sa pružanjem usluga pacijentima, što je i bit njenog postojanja.

„Zadatak je da vratim Opštu bolnicu na stari put – put uspjeha, da sve službe i odjeljenja sinhronizovano funkcionišu i da ne bude nervoze i zastoja u radu“, rekao je novinarima Popović.

On je dodao da će u hodu biti rješavano i pitanje koje sada opterećuje ovu zdravstvenu ustanovu, a odnosi se na to da su zdravstveni radnici unutar kolektiva bili podijeljeni za ovog ili onog direktora.

„Na nama je da radimo i da pružamo usluge pacijentima, svak u okviru svog radnog mjesta, a kadrovskom politikom neka se bave nadležne strukture, naravno uvažavajući korisna i logična rješenja“, rekao je Popović.

On je naglasio da će raditi na tome da Opštu bolnicu vrati u normalno finansijsko poslovanje.

Popović je prije imenovanja na funkciju vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice radio na pravnim poslovima u Fondu zdravstvenog osiguranja Republike Srpske – Direkcija Zvornik.

Vlada Republike Srpske razriješila je danas vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Zvornik Jovana Okuku i na tu funkciju imenovala Ivana Popovića.

Okuka je za vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Zvornik imenovan 12. oktobra kada je i razriješen dotadašnji direktor Milorad Drljević.

LJekari Opšte bolnice su od 14. oktobra održavali polučasovne informativne razgovore ispred ove zdravstvene ustanove, nezadovoljni smjenom Drljevića i imenovanjem Okuke.

LJekari Opšte bolnice Zvornik dogovorili su 27. oktobra na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom da prekinu sa informativnim razgovorima i nastave da rade u punom kapacitetu, a da će nadležni organi razmotriti sve prethodne procedure i obezbjediti najbolja rješenja za ovu zdravstvenu ustanovu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare