Pomozimo Milošu Božoviću

0

U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u petak, 15. jula, trebalo bi da bude prikazan dokumentarni film „Spomenko na vječnoj straži“ s ciljem prikupljanja finansijskih sredstava za liječenje mladog sportiste Miloša Božovića.
Autor film Mile Savić pozvao je građane Istočnog Sarajeva, predstavnike institucija, javnih i privatnih preduzeća da se odazovu i pomognu dalje liječenje mladog sportiste.

Savić je rekao Srni da je početak projekcije zakazan za 19.00 časova i da
očekuje da će se humanitarnoj akciji odazvati veći broj građana.

On je istakao da će ulaz u Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo biti slobodan, a da će potrebna sredstva biti prikupljana prije i nakon projekcije.

Uz autora filma, ovu humanitarnu akciju organizovali su Grad Istočno Sarajevo, Crveni krst Istočna Ilidža, Boračka organizacija Sarajevsko-romanijske regije, Ilidžanski borac, Fudbalski klub „Slavija“ i Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo.

Mladi sportista Miloš Božović prebačen je prije nekoliko dana iz Centra za palijativnu njegu Tuzla u zagrebačku Kliničku bolnicu Dubrava, gdje postoji nova nada za njegovo izlječenje.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac izjavio je ranije Srni da su za pretrage i dalje liječenje u Kliničkoj bolnici Dubrava potrebna dodatna finansijska sredstva, te da se ponovo pokreću humanitarne akcije.

„Na zagrebačkoj klinici pretrage koštaju 9.000 evra, dok je za operativni zahvat, ukoliko bude neophodan, potrebno 18.000 evra“, rekao je Skakavac.

Miloš je bio golman Fudbalskog kluba „Slavija“, a u meču juniorskih ekipa „Slavije“ i „Zvijezde“ iz Gradačca u avgustu 2014. godine, doživio je tešku povredu glave.

Uprkos naporima ljekara, višemjesečnog liječenja u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu i velikog broja operativnih zahvata, te neuspješnog pokušaja liječenja u njemačkoj klinici „Šmajder“ kod Štutgarta, Miloš je i dalje u komi.

Novčana sredstva za Miloševo liječenje mogu se uplatiti na žiro-račun: 5620128115769232 – NLB Banka Banjaluka ili direktno donirati u Crvenom krstu Istočna Ilidža.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare