Pomozimo gradnju spomen-hrama u Gornjoj Jošanici

0

FOČA – Opštinska organizacija porodica poginulih boraca i civila iz Foče pozvala je građane Republike Srpske da od 1. do 31. avgusta pomognu nastavak gradnje spomen-crkve u Gornjoj Jošanici – pozivom na broj 1458, čime se donira jedna KM.

Sa blagoslovom Srpske pravoslavne crkve, spomen-hram u znak sjećanje na Jošaničane stradale u odbrambeno-otadžbinskom ratu, grade mještani i Organizacija porodica poginulih boraca i civila.

U maju su izgrađeni i osveštani temelji hrama, koji se podiže u blizini spomenika na kojem su upisana imena 73 poginulih mještana, od kojih je 56 stradalo na Nikoljdan, 19. decembra, 1992. godine u napadu muslimanske vojske iz Goražda.

Među ubijenima je bilo staraca i žena, a stradalo je i troje djece – sestra i brat Dragana /10/ i Dražen /7/ Višnjić i dvoipogodišnja Danka Tanović.

„U čast stradalim mještanima Jošanice, odlučili smo da snagom zajedništva sagradimo spomen-hram, koji će trajati vijekovima i koji će biti mjesto molitvenog sabiranja i spominjanja žrtava koji su mučenički stradali samo zbog toga što su bili Srbi“, navodi se u saopštenju opštinske Organizacije porodica poginulih boraca i civila.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare