Pomozimo devetogodišnjem Dejanu

0

ZVORNIK – Pozivom na humanitarni broj 1416 tokom oktobra moći će se donirati jedna KM za liječenje devetogodišnjeg Dejana Marića iz Zvornika, koji boluje od tumora.

Đakon Marko Danojlović rekao je da je akciju za otvaranje humanitarnog broja pokrenula Crkvena opština Zvornik, posredstvom Svetosavske omladinske zajednice /SOZ/ u saradnji sa Telekomom Srpske.

“Kao i prilikom naših ranijih humanitarnih akcija, osjetili smo potrebu da pomognemo i dječaku Dejanu i da pozovemo sve ljude dobre volje u Republici Srpskoj i BiH, pa i šire, da shodno mogućnostima pomognu njegovo liječenje”, kaže Danojlović.

On je istakao da je za dalje Dejanovo liječenje preporučeno nekoliko klinika u inostranstvu, a koliko će sredstava trebati znaće se tek kada se odabere zdravstvena ustanova.

“Priroda bolesti malog Dejana je takva da nema vremena za čekanje.Zato moramo unaprijed da obezbjeđujemo finansijska sredstva kako bi, čim stignu preporuke ljekara, mogao odmah da nastavi sa liječenjem”, istakao je Danojlović koji je rekao da će Dejanov otac u naredna dva dana otvoriti devizni i dinarski račun za uplatu sredstava.

Dejanov otac Predrag rekao je da je Dejanu u martu otkriven tumor na mozgu, a kasnije i na kičmi.

“Operacija na mozgu u Beogradu je bila uspješna, ali se nakon mjesec i po dana tumor vratio na kičmu. Dejan je izgubio i vid, vidi na svega 20-30 centimetara i ako ostane ovako biće dobro. Sada se vrši izbor klinike najbolje za Dejanovo liječenje, a biće to najvjerovatnije u Rusiji, i tada ćemo znati i koliko je sredstava potrebno”, kaže Predrag.

I kod dječakove majke Ivane dijagnostikovana je ista bolest 2010. godine zbog čega će i ona ovih dana na liječenje.

“Ja ću 8. oktobra sa Dejanom u Beograd na hemoterapije, a odmah poslije on mora na liječenje u inostranstvo, dok će supruga Ivana 1. oktobra na liječenje u Banjaluku”, rekao je Predrag Marić.

Ni Predrag, ni Ivana nisu zaposleni, tako da im je neophodna pomoć dobrih ljudi.

Predrag je zahvalio svim dosadašnjim i budućim donatorima, a prije svega Danojloviću koji je pokrenuo akciju za otvaranje humanitarnog broja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments