Pomoć žrtvama od mina 71.042 dolara

0

Udruženje za borbu protiv mina „Stop mine“ sa Pala i Međunarodna fondacija povjerenja /ITF/ iz Ljubljane potpisali su ugovor o nastavku projekta, vrijednog 71.042 dolara, koji je namijenjen za pomoć žrtvama od mina u Republici Srpskoj. Iz Udruženja je saopšteno da je nastavkom projekta planirano beskamatno kreditiranje za 20 novih programa koji će predložiti žrtve mina. Projekat pod nazivom „Održiva profesionalna rehabilitacija žrtava od mina u Republici Srpskoj“ biće završen do juna 2011. godine.

Udruženje „Stop mine“ učešćem na otvorenom međunarodnom tenderu steklo je pravo da dobije navedena sredstva, od kojih će 82 odsto biti plasirano u beskamatne kredite.

Sve informacije o projektu, kao i načinu dobijanja kredita, biće dostupne na internet stranici – www.stopmines.org.

Projekat je podržala Vlada SAD i američke nevladine organizacije „Usvoji minsko polje“, koji su do sada putem ITF-a, kroz ovaj projekat za pomoć žrtvama od mina u RS, donirali ukupno 210.800 dolara.

Projekat je započeo 2004. godine i do sada je podržano ukupno 68 različitih programa u kojima je 58 žrtava od mina dobilo podršku u ukupnom iznosu od 324.140 KM.

U proteklom periodu najviše je bilo poljoprivrednih programa sa 30 beskamatnih kredita i 22 za mali biznis.

(Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare