Pomoć za poplavljene veća od sedam miliona KM

0

Crveni krst Republike Srpske dostavio je prošle godine poplavljenom stanovništvu pomoć u robi i novcu u iznosu koji premašuje sedam miliona KM, navodi se u Izvještaju o radu za 2014. godinu koji je juče usvojila Skupština ove organizacije u Palama.


Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović rekao je Srni da ova cifra nije konačna, jer je u toku još nekoliko programa.

U Izvještaj o radu za 2014. godinu konstatovano je da je zbog poplava obim posla prošle godine bio povećan nekoliko desetina puta.

„Prošle godine smo imali vanrednu situaciju i zajedno smo sa Civilnom zaštitom Srpske učestvovali u zbrinjavanju i smještaju poplavljenog stanovništva, kao i u dostavi hrane“, rekao je Mihajlović.

On je dodao da je Crveni krst Republike Srpske primao humanitarnu pomoć, koju je raspodjeljivao po opštinskim i gradskim organizacijama.

Mihajlović je podsjetio da Crveni krst Republike Srpske u svom sastavu ima 66 organizacija, od čega šest gradskih i 60 opštinskih, koji su grupisani u devet regija.

Osim toga, kaže Mihajlović, angažovan je veliki broj volontera, među kojima ima dosta mladih, koji su svoju humanost i hrabrost iskazali tokom poplava.

Mihajlović kaže da su na Skupštini organizacije dodjelili oko 20 priznanja voloterima, koji su danonoćno radili da bi pomogli ugroženom stanovništvu, često rizikujući i svoj život.

Sjednici Skupštine Crvenog krsta Republike Srpske prisustvovali su predstavnici iz bratskih organizacija iz Srbije i BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare