Pomoć učenicima za odlazak u Petnicu

0

ZVORNIK – Gradska uprava Zvornik izdvojila je po 200 KM za pomoć učenicima Jovanu Baljaku i Dragani Josić za odlazak u Istraživački centar Petnica u Srbiji, gdje će od 27. juna do 5. jula biti održan seminar iz hemije.
Učenici su zahvalili gradonačelniku Zoranu Stevanoviću i Gradskoj upravi što su pozitivno odgovorili na njihovu molbu.

Baljak, koji završava drugi razred zvorničkog Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“, rekao je da pomoć predstavlja veliki podsticaj za njega.

„Petnica je veliki istraživački centar, jedinstven na ovim prostorima. Uslovi su idealni, imaju najopremljeniju laboratoriju, vrhunske profesore i zato sam presrećan što ću boraviti tamo“, istakao je Baljak.

Dragana Josić iz Malešića, koja pohađa treći razred srednje škole „Sveti Sava“ u Loznici, rekla je da, osim od Gradske uprave, nije mogla da očekuje pomoć od nekog drugog.

„Boravak u Petnici mi znači puno jer mogu da naučim mnogo stvari, ono što nemam mogućnosti da naučim u školi“, navela je Josićeva.

Savjetnik gradonačelnika Zvornika Ognjen Pavlović istakao je da rukovodstvo Gradske uprave želi da pomogne talentovanim učenicima u njihovom usavršavanju i da će u narednom periodu još više pažnje biti posvećeno mladima koji u raznim sferama ostvaruju dobre rezultate.

„U našem gradu ima dosta talentovane djece i mladih koji postižu rezultate iznad prosjeka, i u nastavnom procesu, i u sportu i drugim oblastima. Gradska uprava će im i ubuduće pomagati“, rekao je Pavlović.

On je dodao da će i u dokumentu „Lokalna omladinska politika“, čija je izrada u toku, fokus biti na talentovanim mladim ljudima koji su budući nosioci razvoja društva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare