Pomoć srednjoškolaca siromašnim građanima

0

ZVORNIK – U organizaciji učenika, profesora i menadžmenta zvorničke Gimnazije i srednje stručne škole „Petar Kočić“, u Domu omladine u Zvorniku održana su dva humanitarna koncerta, na kojima je prikupljeno više od 1.000 KM. Direktor škole Biljana Pisić rekla je da će sredstva biti utrošena za kupovinu prehrambenih i higijenskih paketa za višečlane porodice slabijeg materijalnog stanja.

Na osnovu spiska koji nam je dostavio Centar za socijalni rad, imamo oko 20 ovakvih porodica kojima nećemo uručiti novac, nego će im učenici kupiti namirnice i higijenske proizvode, rekla je Pisićeva.

Ulaznice za sinoćnje koncerte koštale su tri KM, a prodavane su u Domu omladine neposredno prije koncerata i dan ranije u radnim organizacijama, te građanima i roditeljima učenika.

Učenici koji su izveli skečeve, pjevali, svirali i recitovali, naglasili su da je lajt-motiv koncerta da se poštovanje ljudskog dostojanstva svakog pojedinca može ostvariti samo unutar društvene solidarnosti – jakih sa manje jakima.

Pisićeva je podsjetila da su i prethodne dvije godine u ovoj školi organizovani humanitarni koncerti, a sakupljena sredstva bila su namijenjena stanovništvu u Kraljevu nakon zemljotresa, te Udruženju osoba sa posebnim potrebama i Organizaciji slijepih lica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare